Ο αρχαίος μύθος εις το έργον του Αντρέ Ζιντ - Παντελοδήμος, Δημήτρης (2022)
Τό σημείωμα τούτο δέν φιλοδοξεί νά έξαντλήση τό θέμα τής έπιδράσεως τού άρχαίου μύθου εις τό έργον τού Ζίντ· άποσκοπεί άπλώς νά δείξη ότι ύπάρχει πλουσία ύλη πρός διεξοδικήν έρευναν καί μελέτην έπί τής θέσεως, τήν οποίαν κατέχει ό άρχαίος μύθος είς τήν πλουσίαν λογοτεχνικήν δημιουργίαν ένος των πλέον σημαντικών εκπροσώπων τής συγχρόνου Εύρωπαϊκής διανοήσεως, ό οποίος δέν περιωρίσθη μόνον είς τούς προαναφερθέντας τρεις μύθους, του Οίδίποδος, τού Αίαντος και τού Όδυσσέως…