Η Λάρισα διά των αιώνων - Χατζηγιάννης, Δημήτριος Α. (2022)
Διάλεξις δοθείσα πρωτοβουλία του Μ.Ε.Σ. "Αριστεύς" εν Λαρίση την 15 Οκτωβρίου 1970 εν τη αιθούση του Δημοτικού Ωδείου. Εύχαριστώ τήν Διοικούσαν έπιτροπήν τού Δημοτικού Ωδείου διά τήν φιλοξενίαν του, τόν έξαίρετον σύλλογον «Άριστεύς» διότι εΐχε τήν πρωτοβουλίαν νά θέση ύπό τήν αιγίδα του τήν διάλεξιν… Υπενθυμίζω, ότι ή πρώτη περί τής άρχαίας Λαρίσης διάλεξίς μου έδόθη τήν 24 Απριλίου 1924. … Εύρέθην λοιπόν είς τήν άνάγκην νά διέλθω, έστω καί έπιτροχάδην, τά κείμενα τών αρχαίων συγγραφέων, διά νά εΰρω ό,τι εΐχε γραφή περί Λαρίσης καί Θεσσαλίας. Ήρεύνησα έπίσης τάς ένεπιγράφους πλάκας· πού ήσαν άτάκτως συγκεντρωμένοι είς τό υπαίθριον Μουσεΐον τοΰ Φρουρίου.