Αρχειακά του Συκουρίου - Πράππας, Ιωάννης Ν. (2022)
Το Συκούριο, το πρώην Μεγάλο Κεσερλί, στα βορειοανατολικά της Λάρισας, είχε την τύχη να διατηρήσει όλο, σχεδόν, το αρχείο του πρώην Δήμου Νέσσωνος (1882-1912) και της Κοινότητάς του (1912-1990). Αναδιφώντας στο αρχείο, βρήκα μερικά τηλεγραφήματα και πρακτικά του Δημοτικού/Κοινοτικού Συμβουλίου με ιστορικό ενδιαφέρον, όχι αποκλειστικά τοπικό, τα οποία θεώρησα σκόπιμο να μεταγράψω και να παρουσιάσω στους αναγνώστες του φιλόξενου Θεσσαλικού Ημερολογίου. Όπου είναι δυνατό, προβαίνω και σε μερικά σχόλια για την καλύτερη κατανόηση των θεμάτων.