Καθορισμός του τόπου μαχών του Νικοτσάρα εις την Ανατολικήν Μακεδονίαν κατά το 1806. - Διονυσάτης, Γαβριήλ Αρχιμανδρίτης-Προηγούμενος (2023)
Ανακοίνωση στο Α΄ Τοπικό Συμπόσιο "Η Καβάλα και η περιοχή της". Το συμπόσιο αυτό (Καβάλα, 18-20 Απριλίου 1977), καθώς και η έκδοση των πρακτικών του, είναι καρπός της συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου.