236 τοπωνύμια του Λουτρού της Ελασσόνας. Το μοναστήρι της Παλιοκαρυάς : Συμπλήρωμα και επίλογος - Μπλάντας, Γιώργος Θ. (2023)
Το Λουτρό της Ελασσόνας, βρίσκεται στο βοριοδυτικό άκρο του νομού της Λάρισας, στην ευρύτερη περιοχή της αρχαίας Μονδαίας… Αναγνωρίστηκε ως κοινότητα [Λουτρό της Δεσκάτης] το 1918, με το Β.Δ. 19-12-1918. Φ.Ε.Κ. Α.260. Στο μεσοπόλεμο υπαγόταν στην επαρχία των Γρεβενών, από την οποία αποσπάστηκε στην επαρχία της Ελασσόνας με το Φ.Ε.Κ. Α. 18/1943. Στη μελέτη που ακολουθεί επιχειρείται μία ανίχνευση του τοπωνυμιακού πλούτου του Λουτρού. Στη συγκέντρωσή του μας βοήθησαν οι εξής Λουτριώτες: ο πατέρας μου Θόδωρος Μπλάντας, ο Δημ. Μαρτίνης, ο Δημ. Μπλιώνας, και ο Βαγγ. Μπζιώτας. Τους ευχαριστούμε και από αυτήν εδώ τη θέση… Με το κείμενο που ακολουθεί, συμπληρώνουμε τη μελέτη μας για το μοναστήρι της Παλιοκαρυάς, που δημοσιέψαμε στον Δ΄ τόμο του «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ», σελ. 49-60. Η αρίθμηση των φωτογραφιών είναι συνέχεια εκείνων.