Μορφές του "Δημήτριος" στο νομό Σερρών - Ταχινοσλής, Νικόλαος Σ. (2023)
Σύντομη γλωσσολογική μελέτη/άρθρο που εξετάζει την παραγωγή με θέματα που αρχίζουν από Ματ-, Μετ-, Μητ-, Μοτ- και τις μορφές με ουρανωμένο -τ-, δηλαδή Ματσ- Μασ-, Μετσ- Μεσ-, Μητσ- Μησ-, Μοτσ- Μοσ-, τα οποία αποτελούν το 20% περίπου των μορφών που κατά τη γνώμη του συγγραφέα είναι εξελίξεις του ονόματος «Δημήτριος». Εμπεριέχει περίληψη στα γαλλικά.