Σαμαριά (θρύλος και πραγματικότητα για τ’ όνομα του φαραγγιού) - Μωραλίδης, Ιωάννης Γ. (2023)
Σύντομη γλωσσολογική - ιστορική μελέτη/άρθρο που εξετάζει την ετυμολογία της ονομασίας του φαραγγιού της Σαμαριάς.