Τα τοπωνύμια και τα επώνυμα του χωριού Γελάνθη της Καρδίτσας - Πολύζος, Νίκος (2023)
Συνέχεια των προσπαθειών μας για τη μελέτη της τοπογραφίας και της ονοματολογίας του θεσσαλικού χώρου αποτελεί η εργασία που παρουσιάζουμε εδώ με τον γενικό τίτλο «τα Τοπωνύμια και τα Επώνυμα του χωριού Γελάνθη της Καρδίτσας»… Από τις συζητήσεις και από τα συμβόλαια της αγοράς του χωριού συγκεντρώσαμε συνολικά 152 τοπωνύμια, χωρίς ο αριθμός αυτός να σημαίνει ότι αυτά είναι όλα κι όλα. Πιθανώς μερικά να μας διέφυγαν ή και να λησμονήθηκαν με την πάροδο του χρόνου. Φιλοδοξία μας είναι να συμπληρώσουμε την παρούσα εργασία, αν προκύψουν νέα στοιχεία στο μέλλον. Από τα μητρώα των αρρένων του χωριού βρήκαμε και αντιγράψαμε συνολικά 51 επώνυμα.