Κωνσταντίνος Μέρτζιος : (1886-1971) - Παναγιωτάκης, Νικόλαος Μ. (2023)
Νεκρολογία για τη ζωή και το έργο του Κωνσταντίνου Μέρτζιου (1886-1971), ο οποίος ανήκει, κατά τον συγγραφέα, «σε μια κατηγορία αρχειοδιφών ιστορικών, που έχει μεγάλη παράδοση στη χώρα μας κι έχει προσφέρει πολλά στη νεοελληνική ιστορική επιστήμη». (Περιέχει κατάλογο 63 δημοσιευμάτων του).