Βυζαντινή οικογένεια των Πλευστών : συμβολή στα γενεαλογικά των Φωκάδων. - Παναγιωτάκης, Νικόλαος Μ. (2023)
Ιστορική μελέτη/άρθρο που συμβάλει στα γενεαλογικά των Φωκάδων και στην διερεύνηση του προβλήματος της συγγένειας αυτών με τη βυζαντινή αριστοκρατική οικογένεια των Πλευστών.