Διδάγματα από την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και οι συνέπειές της στην Ανατολή και Δύση - Ελεόπουλος, Νικηφόρος (2023)
Δημοσίευση της ομιλίας που εκφωνήθηκε στις 29 Μαΐου 1960, επέτειο της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως, από τον καθηγητή της Ιστορίας και Μεγαλοσχολίτη κ. Νικηφ. Ελεόπουλο σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος των Μεγαλοσχολιτών στην αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας.