Ο βυζαντινός οίκος Χαλκούτζη (Χαλκούτση) : (β΄ μισό 10ου-β΄ μισό 13ου αι.) - Σαββίδης, Αλέξης Γ. Κ. (2023)
Άρθρο/σύντομη ιστορική μελέτη σχετικά με την ταυτότητα, την παρουσία και την δράση του βυζαντινού αριστοκρατικού οίκου των Χαλκούτζηδων (Χαλκούτσηδων) ή Χαλκουτζαίων (Χαλκουτσαίων), των γνωστών πολιτικο-στρατιωτικών, αλλά και εκκλησιαστικών αξιωματούχων στη διάρκεια της Μεσοβυζαντινής και Υστεροβυζαντινής περιόδου.