Το κίνημα του άρχοντα των Βελεγεζητών Σλάβων Ακάμηρου στη Θεσσαλική Μαγνησία, το έτος 799 μ.Χ. - Παπαθανασίου, Απόστολος Δ. (2023)
Ιστορική μελέτη όπου παρουσιάζονται το κίνημα του άρχοντα των Βελεγεζητών Σλάβων Ακάμηρου το έτος 799 μ.χ. στη βυζαντινή Μαγνησία και εισαγωγικές παρατηρήσεις σχετικά με την πολιτικοστρατιωτική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση της Θεσσαλίας, στη διάρκεια του Η' αιώνα και ιδιαίτερη αναφορά στην αυτοκράτειρα Ειρήνη και την συνωμοσία κατά του θρόνου της των αδελφών του συζύγου της, Λέοντος IV, του Χάζαρου.