Το Βελεστίνο και η Θεσσαλία στο έργο του Ρήγα Βελεστινλή - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Α. (2023)
Η μελέτη και διερεύνηση των έργων του Ρήγα Βελεστινλή έδειξε ότι ο ίδιος καταγράφει σ’ αυτά πολλές πληροφορίες για τη γενέτειρά του, το Βελεστίνο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή τη Θεσσαλία, στοιχείο πού δείχνει ότι όχι χωρίς λόγο δίπλα στο βαπτιστικό του όνομα πρόσθεσε ως επώνυμο τόσο του Βελεστίνου όσο και της Θεσσαλίας για να αποκαλείται «Ρήγας Βελεστινλής Θετταλός».