Δύο Σοφαδίτισσες δωρήτριες της Μονής του Δουσίκου στα 1784 - Σπανός, Βασίλης Κ. (2023)
Μία υπόθεση αφιέρωσης ακίνητης περιουσίας σε μονή του θεσσαλικού χώρου αποκαλύπτεται μέσα από ένα σχετικό γράμμα, που σώζεται, σε αντίγραφα, στα φ 91 β και 92α του Κώδικα της Μητροπόλεως Λαρίσης, άλλως Κώδικα 1472 της E.B.E. και στις σ. 443-445 του Κώδικα 59 της Μονής του Δουσίκου. Για την μελέτη μας, χρησιμοποιήσαμε το πρώτο αντίγραφο, καθώς το δεύτερο έχει αρκετά λάθη…