Οι οικισμοί στην περιοχή της Υπάτης στην πρόθεση της μονής Ρεντίνας (ca 1640-19ος αι.) - Σπανός, Κώστας Β. (2023)
Μελέτη του υπ’ αριθμ. 20 κώδικα της Μονής της Κορώνας, κοντά στη λίμνη του Πλαστήρα, μίας πρόθεσης του 17ου αιώνα, με 272 φύλλα (20,5 χ 14,5 εκ.) και των οικισμών στην περιοχή της Υπάτης που αναφέρονται σε αυτήν. Ανάτυπο από τον τόμο «Η Υπάτη στην εκκλησιαστική ιστορία, την εκκλησιαστική τέχνη και τον ελλαδικό μοναχισμό (Υπάτη 8-10 Μαΐου 2009), Πρακτικά»