Πέντε Θεσσαλικά έγγραφα από το αρχείο του Αλή Πασά 1815-1818 (για το τζελεπικό - βαμπακιάτικο και άλλα δοσίματα - συμβολή στη μελέτη των θεσσαλικών τοπωνυμίων) - Σπανός, Κώστας Β. (2023)
Τα πέντε έγγραφα, τα οποία θα εκδώσουμε στο τέλος της μελέτης μας, μας δίνουν στοιχεία για τις φορολογικές υποχρεώσεις των κατοίκων 83 θεσσαλικών οικισμών, οι οποίοι βρίσκονται στις περιοχές του Ασπροπόταμου, της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Αλμυρού. Τα έγγραφα αυτά είναι τα εξής…