Δύο επιστολές του Φαρσαλινού δασκάλου Ζαχαρία Παράσχη : 3.2.1680 - 18.1.1681 - Σπανός, Βασίλης Κ. (2023)
Στον κώδικα II 2406 της Bibliotheque Royale de Belgique, ειδικότερα στο Β΄ μέρος του, αντίγραφο του οποίου κατέχει, σε μικροφίλμ, ο εκδότης του ΘΗΜ, περιέχονται, ανάμεσα στις άλλες, και δύο επιστολές αναφερόμενες στη ζωή του φαρσαλινού δασκάλου - λογίου, του 17ου αιώνα, Ζαχαρία. Τις επιστολές αυτές εκδίδουμε με την παρούσα μελέτη μας, καταθέτοντας, έτσι, την μικρή συμβολή μας στην σχετική με την πνευματική κίνηση της Θεσσαλίας έρευνα κατά την διάρκεια της τουρκικής κατοχής. Πρόκειται για μία επιστολή του Ζαχαρία προς τον θείο του Δημήτριο Παράσχη, που ζούσε στα Τρίκαλα, με χρονολογία 3.2.1680, και μία δεύτερη προς κάποιον Στέριο Δραμισδηνό, με χρονολογία 18.1.1681, που συντάχθηκαν η πρώτη στο Ιάσιο, η δεύτερη στο Ιάσιο ή στο Βουκουρέστι.