Επιστολή του Αναστασίου Γορδίου προς τους ιερείς και προεστώτες του Χρύσου - Τσιώλης, Κωνσταντίνος Σπ. (2023)
To γράμμα του Γορδίου προς τους Χρυσιώτες έχει ως ημερομηνία και χρονολογία την 25η Ιανουαρίου 1716, τόπο αποστολής τα Βρανιανά και παραλήπτες τους ιερείς και προεστώτες του Χρυσού της εποχής εκείνης. Η επιστολή περιλαμβάνεται στο επιστολογραφικό έργο του Αναστασίου Γορδίου, το οποίο σύντομα θα εκδοθεί από τούς ερευνητές του Κέντρου Ερεύνης Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού (Κ.Ε.Μ.Ν.Ε.) της Ακαδημίας Αθηνών, τους οποίους ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια τους.