Η γαλλική "Encyclopedie" ένα πρότυπο του έργου του Ρήγα "Φυσικής απάνθισμα" - Καραμπερόπουλος, Δημήτριος Α. (2023)
Σύντομη ερευνητική εργασία που επιβεβαιώνει μια πρώτη διαπίστωση του ιστορικού ερευνητή ότι ο Ρήγας Βελεστινλής χρησιμοποίησε ως πρότυπο την Encyclopedie μεταφράζοντας αυτούσια κομμάτια από λήμματά της, για να γράψει ένα μεγάλο μέρος του βιβλίου του «Φυσικής απάνθισμα».