Λόγος πανηγυρικός εις την πεντηκονταετηρίδα - Λυκούργος Αλέξανδρος (Φρέρης Καλλομανιάτης,Εν Ερμούπολει Σύρου, 2021)
A4,grayscale,554 σ. Περιέχει τα βιβλία: 1. Λόγος πανηγυρικός εις την πεντηκονταετηρίδα του υπέρ ανεξαρτησίας ελληνικού αγώνος και την εξ Οδησσού εις Αθήνας ανακομιδήν του ιερού λειψάνου του αοιδίμου πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως Γρηγορίου του Ε', του Σ. αρχιεπισκόπου Σύρου και Τήνου Αλεξάνδρου Λυκούργου (1871) 2. Λόγος και Ευθύναι, του Πρυτάνεως Κωνσταντίνου Φρεαρίτου παραδίδοντος την πρυτανείαν τω διαδόχω αυτού (1864) 3. Λόγος επιτάφιος εκφωνηθείς εν τω νεκροταφείω επί του αοιδίμου Μιχαήλ Τοσίτσα, Παναγιώτου Σούτσου (1856) 4. Περί πολιτισμού, λόγος εκφωνηθείς την ΚΔ΄ Αυγούστου 1858 καθ' ήν ημέραν ετελέσθησαν τα Εγκαίνια του εν Σμύρνη Ελληνικού Παρθεναγωγείου, υπό Σ. Λεοντιάδος (1858) 5. Λόγος εναρκτήριος των δημοσίων εξετάσεων της ελληναιγυπτιακής σχολής , εκφωνηθείς υπό της διευθύντριας κυρίας Ελένης Κ. Θεολόγη (1863) 6. Ο θρίαμβος της χριστιανικής θρησκείας, λόγος πανηγυρικός εκφωνήθηκε της ιερωνύμου Μυρτάνθεως εν τω Αθήνησιν Ιερώ Ναώ του Αγίου Γεωργίου τη 7 Ιουνίου 1864 7. Λόγος επικήδειος εις τον πρώην ηγεμόνα Μολδαυίας Μιχαήλ Σούτσον, Κωνσταντίνου Κοντογόνου (1864) 8. Λόγος επιτάφιος επί του ηγεμόνος Μιχαήλ Σούτσου, Παναγιώτου Σούτσου (1864) 9. Λόγος επιτάφιος επί τη Σταυρώσει του Κυρίου και Θεού Ημών Ιησού Χριστού (1868) 10. Λόγος εκφωνηθείς εν τη εναρκτηρίω συνεδριάσει του εν Αλεξανδρεία συστηθέντος Ελληνικού συλλόγου Ο Μέγας Αλέξανδρος υπό Σ. Φερενδίνου τη 1 Μαρτίου 1863 11. Λόγος επιτάφιος εις το μνημόσυνον του αοιδίμου Μιχαήλ Σούτσου πρώην ηγεμόνος της Μολδαυίας, υπό Αλεξάνδρου Λυκούργου (1864) 12.Αυτοσχέδιος λόγος πανηγυρικός των υπέρ πατρίδος πεσόντων κατά τον Ελληνικόν Αγώνα, Παναγιώτου Σούτσου 13. Λόγος περί κοινωνίας εν γένει, υπό Βασιλείου Αργυρόπουλου (1867) 14. Εγκώμιον εις τον φιλογενέστατον κ. Ιωάννην Δ΄Αναστάσην (1840) 15. Περί γάμου και αγαμίας Ομιλία, Α. Σταμέλη (1867)