Ο Μιχαήλ Ψελλός - Κριαράς, Εμμανουήλ (2023)
Ιστορική μελέτη που παρουσιάζει συνοπτικά τον βίο, το έργο και την πολυσχιδή προσωπικότητα του Βυζαντινού διανοουμένου Μιχαήλ Ψελλού, που έζησε τον 11ο αι. ( Πρωτοδημοσιεύτηκε ως άρθρο στην Paulys Realencyclopadie der classischen Altertumswissenschaft, Suppl. XI, στ. 1124-1182). Περιέχει βιβλιογραφία στο τέλος.