Ο Μιχαήλ Ψελλός ως άνθρωπος - Κριαράς, Εμμανουήλ (2023)
Δημοσίευμα που αποτελεί κεφάλαιο από ένα γενικό μελέτημα για τον Μιχαήλ Ψελλό που δημοσιεύτηκε ως άρθρο στην Paulys Realencyclopadie der classischen Altertumswissenschaft, Suppl. XI, στ. 1124-1182. Στο κεφάλαιο τούτο μελετάται από την ανθρώπινη πλευρά ένας πολυσχιδής βυζαντινός λόγιος του ενδέκατου αιώνα που τον κοσμούσαν εξαίρετα συγγραφικά και καλλιτεχνικά προσόντα.