Ο ποιητής της γκιόστρας των Χανίων (1594) και η οικογένεια Zancarolo - Παναγιωτάκης, Νικόλαος Μ. (2023)
Μελέτη που εξετάζει το πρόβλημα της ταυτότητας του συγγραφέα ενός πολύστιχου ιταλικού ποιήματος με τον τίτλο : La nobilissima barriera de la Canea posta in ottaua rima da Gio: Carlo Persio. Στο ποίημα αυτό, γραμμένο σ’ ένα περίτεχνο αριόστειο ύφος, περιγράφεται σε κομψές οτάβες μια μεγάλη εορταστική γκιόστρα που έγινε την περίοδο του Καρναβαλιού του 1594 στα Χανιά, με τη συμμετοχή Βενετοκρητικών ευγενών και αξιωματικών της φρουράς των Χανίων, μπροστά στις τοπικές βενετικές αρχές.