Δύο πιστοποιήσεις του νομίσματος Victoriatus στους καταλόγους των απελευθερωτικών πράξεων της Θεσσαλίας - Helly, Bruno (2023)
Μελέτη του Γάλλου επιγραφολόγου Bruno Helly, η οποία δίνεται εδώ σε μετάφραση, που αποτέλεσε το θέμα της εισήγησής του, στο 9ο διεθνές συνέδριο της Νομισματικής, που έγινε το Σεπτέμβρη του 1979 στη Βέρνη της Ελβετίας. Η εισήγηση αυτή με τον τίτλο: Deux attestations du «Victoriat» dans les listes d' affranchissement de Thessalie», τυπώθηκε στα πρακτικά του συνεδρίου αυτού (Louvain-La-Neuve. Luxembourg 1982) από τον διεθνή σύλλογο των επαγγελματιών νομισματολόγων (αρ. της δημοσίευσης 6, σελ. 165-176). Το «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για μία φορά ακόμα τον Β.Η. για την αγάπη του στον τόπο μας και τον κ. Τζίνο Πολέζε, καθηγητή του γαλλικού Ινστιτούτου της Λάρισας, για την υπομονή του να μεταφράσει την παρούσα μελέτη.