Ενταφιασμός - Θρήνος - Σωτηρίου, Μαρία Γ. (2023)
Μελέτη αρχαιολογικού περιεχομένου: κριτική – ερμηνευτική διερεύνηση, παρουσίαση και περιγραφή της εικονογραφικής εξέλιξης του Ενταφιασμού και του Θρήνου που βασίζεται σε μια νέα συστηματική κατάταξη των κυριωτέρων, τουλάχιστον, σωζομένων βυζαντινών μνημείων.