Μανιάτες μαστόροι : τοπικά οικοδομικά εργαστήρια νεοελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής στην Πελοπόννησο - Πετρονώτης, Αργύρης Π.Π. (2023)
Η λαϊκή αρχιτεκτονική στην Πελοπόννησο, όπως σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και γιατί διασώζει την πολύτιμη παράδοση και για τις αξιόλογες μορφές της. Τα λαϊκά αυτά δημιουργήματα είναι δυνατόν όμως να είναι έργα είτε ντόπιων μαστόρων είτε κινούμενων συνεργείων και από άλλες περιοχές. Το θέμα είναι ενδιαφέρον, έχει προχωρήσει η μελέτη του, και θα παρουσιαστεί άλλου. Τμήμα αυτής της έρευνας παρουσιάζεται εδώ.