Προβλήματα της εικονογραφίας του τρούλλου του ναού Αγ. Γεωργίου Θεσσαλονίκης : (Πιν. 65 - 70) - Σωτηρίου, Μαρία Γ. (2023)
Μελέτη αρχαιολογικού περιεχομένου/βυζαντινής τέχνης: προβλήματα της εικονογραφίας του τρούλλου του ναού Αγ. Γεωργίου Θεσσαλονίκης (τα λείψανα του ψηφιδωτού διακόσμου του τρούλλου του Αγ. Γεωργίου, που αποκαλύφθηκαν στα ψηλότερα μέρη του κατά τις εργασίες της συντηρήσεως του 1953, επιτρέπουν να λάβουμε ιδέα του όλου διακοσμητικού συστήματος του τρούλλου και του ιδεολογικού του περιεχομένου). Στο τέλος περιέχει περίληψη στα γαλλικά και 6 πίνακες με εικόνες και διαγράμματα.