Δύο αντικοραϊκά κείμενα : τα "Κορακιστικά" του Ιακ. Ρίζου Νερουλού και το "Όνειρο" του Αθ. Χριστόπουλου - Γραμματάς, Θόδωρος (2023)
Κριτική μελέτη/ερμηνευτική ανάλυση δύο "αντικοραϊκών" λογοτεχνικών κειμένων που γράφτηκαν την εικοσαετία που προηγείται της επανάστασης του 1821 και αφορούσαν το γλωσσικό ζήτημα - επιστημονική ανακοίνωση στο Η' Διεθνές συμπόσιο Αιγαίου. [Μυτιλήνη, Νοέμβρης 1983].