Τα απογευματινά ελληνικά "σχολεία" του απόδημου ελληνισμού της Αυστραλίας : ο ρόλος και οι μελλοντικές τους προοπτικές - Αθανασίου, Λεωνίδας (2023)
Μελέτη εκπαιδευτικού περιεχομένου. (Στη μελέτη αυτή θ’ ασχοληθούμε με τα εκπαιδευτικά προβλήματα του απόδημου ελληνισμού της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα θ’ αναφερθούμε στο ρόλο των απογευματινών ελληνικών σχολείων, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, στη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού και θα επιχειρήσουμε να διαγράψουμε τις μελλοντικές τους προοπτικές. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους αρμόδιους για τα εκπαιδευτικά θέματα φορείς τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αυστραλία, σ’ ένα γόνιμο προβληματισμό για την αναζήτηση των καλύτερων δυνατών λύσεων για τα σχολεία αυτά.)