Η έρευνα στις κοινωνικές επιστήμες : πραγματικότητες της έρευνας στις κοινωνικές επιστήμες, για να υπάρξει έρευνα - Ηλιού, Μαρία (2023)
Εισήγηση όπου η συγγραφέας επιχειρεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση της έρευνας στον τομέα των κοινωνικών επιστημών στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και να επισημάνει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υπάρξει κάποτε οργανωμένη, ελεύθερη και γόνιμη έρευνα.