Η οικονομική γεωγραφία ως δημιούργημα της αρχαίας ελληνικής σκέψεως - Πουλόπουλος, Στυλιανός Κ. (2023)
Εργασία που αποσκοπεί στην θεμελίωση της θέσης ότι η οικονομική γεωγραφία είναι δημιούργημα της αρχαίας ελληνικής σκέψης, δηλ. επιστήμη ελληνική και όχι δυτικοευρωπαϊκή, μέσα από την σύγκριση της αρχαίας ελληνικής οικονομικής γεωγραφίας προς την αντίστοιχη σύγχρονη επιστήμη. (Διάλεξη που δόθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στις 14 Απριλίου 1965).