Η παραδοσιακή ανδρική ενδυμασία των Μεγάλων Καλυβίων Τρικάλων - Ρουσιάκης, Σωτήριος (2023)
Η παρούσα εργασία αναφέρεται στην ανδρική ενδυμασία των Μεγάλων Καλυβιών και σκοπό έχει να συμβάλει στη μελέτη της παραδοσιακής ενδυμασίας των Καραγκούνηδων και γενικότερα της θεσσαλικής υπαίθρου, καθόσον μέχρι τώρα ελάχιστες δημοσιεύσεις υπάρχουν και αυτές όχι πλήρεις. Πραγματοποιήθηκε εκτενής και πολύχρονη (1992-1996 και 2000-2002) επιτόπια έρευνα στα Μεγάλα Καλύβια. Περιελάμβανε προσωπικές συνεντεύξεις με ηλικιωμένους πληροφορητές, άνδρες και γυναίκες, καταγραφή ενθυμήσεων από τις νεότερες γενιές και εξέταση των ελάχιστων δειγμάτων που διασώθηκαν.