Μια ανέκδοτη "Φήμη" του ιερομόναχου Κωνσταντίου του εκ Δομενίκου - Ηλιούδης, Ι. Ν. (2023)
Στον κώδικα 80 της Μονής Ολυμπιωτίσσης περιέχονται λόγοι και επιστολές του ιερομονάχου Κωνσταντίου του εκ Δομενίκου. Ο εν λόγω ιερομόναχος δεν μας είναι γνωστός από άλλου για τη δράση του στην αρχιεπισκοπή Ελασσόνας και Δομενίκου. Με τη δημοσίευση της μιας εκ των δύο φημών του κώδ. 80 επιχειρείται μια πρώτη σύντομη παρουσίαση αυτής της σημαντικής προσωπικότητας της Αρχιεπισκοπής Ελασσόνας στα τέλη του ΙΗ' αιώνα. (Η φήμη από ρητορικής απόψεως κατατάσσεται στο πανηγυρικό - επιδεικτικό είδος και αποτελεί ουσιαστικά εγκώμιο.)