Ο Αλεξανδρινός γνωστικός Βασιλείδης, οι φυλακτήριοι "Λίθοι Αβράσαξ" και μια νεολιθική αξίνα από την περιοχή της Λάρισας - Παλιούγκας, Θεόδωρος Γ. (2023)
Ιστορική – αρχαιολογική μελέτη, προσπάθεια ερμηνείας ενός θεσσαλικού ευρήματος που αποκαλύπτει στοιχεία του πολιτισμού και της θρησκείας της όψιμης ρωμαϊκής περιόδου, σε μία περιοχή γνωστή από παλιά για την επίδοσή της σε παραθρησκευτικές δραστηριότητες.