Οι Άγιοι της Θεσσαλίας : αγιολογικά και λειτουργικά χειρόγραφα και κείμενα - Στεργιούλης, Χαράλαμπος Β. (2023)
Στόχος της παρούσας ιστορικής μελέτης, που υποβλήθηκε στο Α.Π.Θ. ως διπλωματική εργασία του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη μεσαιωνική ελληνική φιλολογία, είναι η συγκέντρωση των χειρογράφων των αναφερομένων στους Θεσσαλούς αγίους, η περιγραφή τους και η παράθεση της σχετικής μ' αυτά βιβλιογραφίας.