Η παρουσία του Hegel στη νεοελληνική φιλοσοφική σκέψη - Νούτσος, Παναγιώτης Χ. (2023)
Δεν πρόκειται να ακολουθήσει μια άτακτη απαρίθμηση ονομάτων και χρονολογιών, αλλά θα επιδιώξω να κωδικοποιήσω τα βασικότερα νεοελληνικά ρεύματα επαφής με τον Hegel και να καθορίσω την κοινωνική τους αφετηρία και στόχευση… Θα περιορισθούμε στην αναζήτηση της παρουσίας του - θετικά ή αρνητικά - στη νεοελληνική φιλοσοφική σκέψη, επιμένοντας βέβαια στην εξήγηση των ιστορικών αιτίων που κάθε φορά την επέβαλλαν.