Ο Παρμενίδης ο Ελεάτης και το φιλοσοφικό του έργο (Βιογραφικά, κείμενο - μετάφραση, απηχήσεις της παρμενιδικής φιλοσοφίας) - Καραγιάννης, Γεώργιος Στεφ. (2023)
Μελέτη που περιέχει σύντομα εργοβιογραφικά στοιχεία για τον προσωκρατικό φιλόσοφο Παρμενίδη τον Ελεάτη, τα σωζόμενα αποσπάσματα από το έργο του Περί Φύσεως με μετάφρασή τους και σύντομη ερμηνευτική ανάλυση και σύντομη επισκόπηση των απηχήσεων της παρμενιδικής φιλοσοφίας. Στο τέλος υπάρχει συνοπτική βιβλιογραφία και περίληψη στα αγγλικά.