Τα χειρόγραφα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου - Παπαδάκης, Κωνσταντίνος Μιχ. (2023)
Για την περιγραφή των χειρογράφων ακολουθούμε το σύστημα που υπέδειξε ο Λίνος Πολίτης, αν και παραλείπουμε ορισμένα σημεία που θα απαιτούσε μια αυστηρά κωδικολογική παρουσίαση. Η μορφή της περιγραφής εκάστου χειρογράφου έχει ως εξής· μετά τις γενικές πληροφορίες και την ανάλυση του περιεχομένου (χωρίς δυστυχώς βιβλιογραφία όπου δεν μπορέσαμε να ταυτίσουμε το κείμενο, π.χ. χφ. 2), ακολουθούν: Α = κωδικολογική περιγραφή, Ββ = κτητορικά σημειώματα και Ε = άλλα σημειώματα και ενθυμήματα.