Το χρονικό της σύστασης της τωρινής Δημόσιας Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Αντικειμένων Μεταβυζαντινής Εκκλησιαστικής Τέχνης Λευκάδος - Ροντογιάννης, Πάνος (2023)
Συλλογή επίσημων εγγράφων της περιόδου 1952 - 1965 με σχόλια του συγγραφέα, μέσω των οποίων σκιαγραφούνται οι προσπάθειες σύστασης της τωρινής Δημόσιας Βιβλιοθήκης και του Μουσείου Αντικειμένων Μεταβυζαντινής Εκκλησιαστικής Τέχνης Λευκάδος.