Η άλλοτε πλήρης Ελλήνων Απολλωνιάς και το ομώνυμο λιμναίο πολύνησο της Βιθυνίας - Γιαγκάκης, Γεώργιος Κ. (2023)
Σύντομη παρουσίαση που αναφέρεται στην μέχρι το 1922 χρονική περίοδο και δεν καλύπτει τις μεταγενέστερες κοινωνικές και γεωγραφικές εξελίξεις.