Το κρυφό σκολειό : 1908-1911 - Le "krypho Scoleio". l' Ecole de Volo - Δελμούζος, Αλέξανδρος Π. (2023)
Αναλυτική παρουσίαση (ιστορική τοποθέτηση, πρόγραμμα σπουδών και εφαρμογή του, χρονικό της λειτουργίας του) του Ανωτέρου Δημοτικού Παρθεναγωγείου που ίδρυσε ο Αλ. Δελμούζος στον Βόλο το 1908.