Το διήγημα του Γ. Βιζυηνού - Σαχίνης, Απόστολος (2023)
Η μελέτη αυτή περιορίζεται στην ιστορική τοποθέτηση, την ανάλυση και την αξιολόγηση του αφηγηματικού έργου του Βιζυηνού, ωστόσο προϋποθέτει τη γνώση των βασικών στοιχείων της ζωής του, τη γνώση όλης της πνευματικής του δραστηριότας, καθώς και τη γνώση όλων των δημοσιευμάτων γύρω από τη ζωή και το έργο του, που τα βρίσκουμε σήμερα συγκεντρωμένα στην προσεκτικά συνθεμένη Βιβλιογραφία Γ. Βιζυηνού 1873-1962 (Αθ. 1963) της Κυριακής Μαμώνη. Θα έπρεπε όμως να παρουσιάσω εδώ ορισμένα άγνωστα, αθησαύριστα ή ανέκδοτα, στοιχεία από τη ζωή του Βιζυηνού, που ήρθαν στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια των ερευνών μου γύρω στο αφηγηματικό έργο του και που φωτίζουν μ' ένα καινούργιο φως κάποιες πλευρές της σταδιοδρομίας του στα νεοελληνικά γράμματα.