Έλλη-Ελλάς-Έλλην - Χατζής, Αντώνιος Χ. (2023)
Δια της παρούσης διατριβής επιθυμούμεν να δείξωμεν, ότι η αρχαία ελληνική γλώσσα υποβοηθεί ημάς να εισδύσωμεν εις το προϊστορικόν σκότος άνευ άλλης τινος βοηθείας. Εκεί ένθα η Αρχαία Ελληνική γλώσσα ορθώς μελετωμένη δύναται να παράσχη υψίστας υπηρεσίας είναι εν τη ερεύνη των τοπωνυμίων και των εθνικών ονομάτων. Εν τη παρούσα διατριβή θα εξετάσω μόνον τα ονόματα Έλλην και Ελλάς.