Διατριβή περί των απολιθώσεων και του κατακλυσμού κατά την των παλαιών Ελλήνων δόξαν - Θεοδόσιος Β. Βενιζέλος (Τυπογραφείο Ερμού,Αθήνησιν, 2021)
A4,grayscale,99 σ. Περιέχει: 1. Διατριβή περί των απολιθώσεων και του κατακλυσμού κατά την των παλαιών Ελλήνων δόξαν, υπό Θεοδοσίου Β. Βενιζέλου (1876), 2. Περί της μικροσκοπικής συστάσεως και κατασκευής των εκρηξιγενών πετρωμάτων , διατριβή επί υφηγεσία υπό Σωκράτους Α. Παπαβασιλείου (1892)