Αι τελευταίαι ώραι της ζωής του Αυτοκράτορος Νικολάου πρώτου - Παππαδάκης Αλέξιος (μεταφραστής) (Στυλιανού Αγγελάκη,Εν Αθήναις, 2021)
A4,grayscale,232 σ. Περιέχει; 1. Αι τελευταίαι ώραι της ζωής του αυτοκράτορος Νικολάου πρώτου, μεταφρασθείσαι υπό Αλεξίου Παππαδάκη (1855), 2. Νικηφόρου Παμπούκη βίος, μεθ' όν έπεται και η κατά την 11 Φεβρουαρίου 1869 εν Κιάτω προς τον βασιλέα προσφώνησις, υπό Χ. Παμπούκη (1869), 3. Θεόδωρος Καρούσος, υπό Παύλου Γρατσιάτου (1876), 4. Βυζαντιναί φυσιογνωμίαι, Αθηναίς ή Ευδοκία, Θεοδώρα, Ειρήνη η Αθηναία , Charles Diehl (1912)